Stedenbouwkundig ontwerp

Stedenbouwkundig ontwerp gaat over het onderzoeken van de haalbaarheid van een bouwplan op een bepaalde locatie middels visualisatie. Vaak is dit ontwerp onderdeel van het stedenbouwkundig plan. Tijdens het ontwerpproces met alle betrokkenen is dit het belangrijkste communicatiemiddel.

Als stedenbouwkundig tekenaar breng ik uw idee of stedenbouwkundig plan tot leven. Met mijn jarenlange ervaring als tekenaar voor particulier- en overheidsprojecten ben ik bekend van de belangen van beide kanten. Mijn goed doordachte visualisaties maken uw stedenbouwkundig plan voor u als opdrachtgever en belanghebbenden tastbaar!

Het overdragen van ruimtelijke informatie door middel van beeldmateriaal is belangrijk voor stedenbouwkundige ontwikkelingen. De visie op ruimtelijke ontwikkelingen worden veelal tekstueel vastgelegd, voor vakgenoten begrijpbaar, maar voor de leek vaak onduidelijk. Het visualiseren van deze ruimtelijke ontwikkelingen geeft duidelijkheid en creëert draagvlak waarmee de succeskans wordt vergroot. Voor dit traject zijn verschillende presentatietechnieken mogelijk van analoge schetstekening tot een digitaal 3D-model.

Verschillende presentatietechnieken

3D-massastudie
Een goede 3D-massastudie van uw bouwplan vertelt vaak meer dan woorden.

Verkavelingsplan
Een stedenbouwkundig handschets wordt met een CAD programma maatvast gemaakt

Inpassingsschets
Visualiseert door middel van een schets huidige situatie en toekomstige situatie.

Wilt u uw idee, stedenbouwkundig of ruimtelijke plan vatten in één beeld? Neem dan contact met mij op. Huisman Ruimte, dat spreekt tot de verbeelding!