Adviseur ruimtelijke ontwikkeling en stedenbouw

Richard Huisman

Richard Huisman: Adviseur ruimtelijke ontwikkeling en stedenbouw

U heeft een idee, misschien wel een droom. Een nieuw huis, een woningbouwplan, een uitbouw, een wijziging van uw agrarisch bedrijf of het verbouwen van een schuur naar een kantoor. De procedures voor bouwen, verbouwen of herbestemmen kunnen erg complex zijn. Als adviseur en projectleider ruimtelijke ontwikkeling en stedenbouw help ik uw ambities waar te maken. In 2023, als de Omgevingswet ingevoerd wordt, noem je dit ook wel een omgevingsplancoach. Ik begeleid uw project van a tot z. Van principeverzoek tot wijziging bestemmingsplan tot en met de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Dé schakel tussen particulier en overheid voor ieder project

Mijn jarenlange ervaring op het gebied van fysieke leefomgeving en mijn netwerk binnen de verschillende gemeenten zorgt ervoor dat ik een brug sla tussen u als particulier en de overheid. Als gedreven professional met de unieke combinatie van inhoud (ruimtelijke ontwikkeling) en techniek (CAD/GIS) is mijn doel om met overtuigingskracht en initiatief draagvlak bij belanghebbenden creëren.

Waarom kiest u mij als projectleider / adviseur / omgevingsplancoach?

Met de komst van de nieuwe Omgevingswet, waarbij er meer verantwoording bij u als particulier zelf komt te liggen, is het een geruststellende gedachte dat een professional u bijstaat gedurende het verbeelden van uw project, het wijzigen van een bestemmingsplan of het aanvragen van een omgevingsvergunning. Sinds 2012 werk ik vanuit mijn eigen bureau en heb ik brede ervaring opgedaan met initiatiefnemers, gemeenten en adviesbureaus. Daarnaast ben ik nog werkzaam (detachering) bij een gemeente als adviseur stedenbouw en planologie.

Ik ben gespecialiseerd in:

  • Samenwerken en netwerken: bereik via mijn netwerk alle betrokken partijen in één keer
  • Overtuigingskracht en initiatief: Ik zie waar kansen liggen en weet op het juiste moment te handelen
  • Visualiseren en digitaliseren: van stedenbouwkundige producten als bestemmingsplan, omgevingsvergunning, verkavelingsplan, massastudie, inpassingsplan, profielen en een digitaal raadpleegbaar plan (GML)
  • Advies en begeleiding: van ruimtelijke ontwikkelingen zoals het (ver)bouwen van een huis, het bouwen van een schuur, herbestemmen gebouw of grond , functieverandering en mantelzorgtrajecten

Competenties:

  • Resultaatgericht
  • Overtuigingskracht
  • Helikopterview
  • Initiatiefrijk
  • Samenwerken

Meer weten over mij als adviseur en omgevingsplancoach ruimtelijke ontwikkeling? Neemt u contact met mij op voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak. Huisman Ruimte, advies in beeld!