Nijkerk – Uitbreiding Hotel met 30 kamers

Nijkerk – Huisman | Ruimte & Visualisatie heeft in samenwerking met de opdrachtgever en de gemeente Nijkerk een ruimtelijke onderbouwing opgesteld voor het Golden Tulip ‘Ampt van Nijkerk’. Het hotel heeft te maken met een toenemende vraag naar overnachtingen. De bezettingsgraad van het hotel neemt dan ook toe, om aan de vraag te kunnen blijven voldoen is uitbreiding noodzakelijk. De uitbreiding voorziet in het toevoegen van dertig kamers aan het hotel. Op 30 april 2019 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om medewerking te verlenen aan de uitbreiding van het hotel.

Een uitbreiding van het hotel past niet binnen het geldende bestemmingsplan (bouwen buiten het bouwvlak). Het verlenen van een omgevingsvergunning ‘afwijken van het bestemmingsplan’ is noodzakelijk om de gewenste ontwikkeling mogelijk te maken. Hiervoor wordt de zogeheten uitgebreide Wabo-procedure doorlopen. Bij deze procedure dient aanvrager een bouwplan in met een ruimtelijke onderbouwing.

Ligging plangebied en bestaande situatie

De betreffende locatie is gelegen ten noorden van de kern Nijkerk. Het ligt op een grensgebied tussen de noordelijkste woonwijk van Nijkerk en het bedrijventerrein Arkervaart. Het plangebied wordt globaal gezien begrensd door de Berencamperweg aan de noordzijde, een woonwijk aan de oostzijde, bedrijfsbebouwing aan de zuidzijde en de Hemmelerweg aan de westzijde. Het hotel is gelegen aan de Berencamperweg 4 te Nijkerk.

Op het perceel bevindt zich het hotel ‘Ampt van Nijkerk’. Dit is een modern 4-sterren hotel met uitgebreide zakelijke faciliteiten. Door de ideale ligging, nabij snelweg A28, biedt het hotel een comfortabele uitvalsbasis voor zakelijke en particuliere gasten. Het hotel beschikt over 110 kamers en suites, welke zijn onderverdeeld in 48 Standaard kamers, 50 Superior kamers, 10 Junior suites en 2 Bruidssuites.

Toekomstige situatie

In samenwerking met initiatiefnemer heeft de architect een plan ontworpen voor uitbreiding van de oostelijke vleugel van het hotel met 30 kamers. De uitbreiding heeft een oppervlakte van circa 300 m2. Een bestaande vleugel wordt met ongeveer 30% verlengd, met de breedte van 5 kamers op de begane grond, eerste- en tweede verdieping (totaal 30 kamers). De goothoogte van 7 meter en de maximale hoogte van 10 meter komen overeen met de bestaande vleugel.

Heeft u ook een ruimtelijke onderbouwing nodig?

Graag stel ik een ruimtelijke onderbouwing voor u op en neem ik voor u het gehele traject uit handen. Ik heb jarenlange ervaring met projecten op het gebied stedenbouw, landschap en planologie voor zowel de particulieren als de overheid.

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem contact met mij op voor een gratis telefonisch adviesgesprek.